NHL-fanin pelimatkan suunnittelu

Moni suomalainen kannattaa paitsi jotain suomalaista jääkiekkojoukkuetta, niin myös jotain NHL-joukkuetta. Pelejä voi nykyään seurata reaaliajassa niin television kuin internetinkin kautta, mutta lienee jokaisen tosifanin lopullinen unelma olisi päästä sinne paikan päälle katsomaan, kuinka oma joukkue pelaa NHL-peliä oikeassa katsomossa muiden fanien kanssa suosikkijoukkueelleen hurraamassa. Mutta miten tuo reissu kannattaisi sitten järjestää ja mitä tulisi muistaa, kun reissua ryhtyy suunnittelemaan?

Paikkakunta

Aivan ensin on tietysti mietittävä se, mille paikkakunnalle on juuri milloinkin fiksuinta matkustaa. Mikäli aikaa ja rahallisia resursseja on käytössä rajallisesti, kannattaa valita paikkakunta, johon Suomesta pääsee suorin lennoin. Tämä säästää ainakin ajassa. Lisäksi kannattaa ajoissa ryhtyä tutkailemaan lentoja ja ottaa onkeensa esimerkiksi lentoyhtiöiden tarjoukset, joita on usein esimerkiksi syksyisin sekä keväisin. Näihin hintakampanjoihin kannattaa ehdottomasti tarttua kiinni, sillä niissä saattaa olla jopa puoleen hintaan mahdollista saada haluamansa lennot – mikäli vain toimii tarpeeksi nopeasti.

Joukkueen pelikalenteri

Seuraavaksi on tietysti tutustuttava sen suosikkijoukkueen pelikalenteriin ja sieltä etsittävä tieto, milloin joukkue kyseisellä paikkakunnalla pelaa – vai pelaako lainkaan. Kenties pelaavat sitten lähellä sitä paikkakuntaa, jonne pääsisit parhaiten lentämään? Kannattaa ottaa tämäkin vaihtoehto huomioon ja vaikkapa hypätä bussin kyytiin tai vuokrata auto päästäkseen tuonne.

Varustus

Koska kyseessä on fanin pelimatka, et varmaankaan lähde reissuun ilman asianmukaisia varusteita? Ensimmäisenä toki varmistat, että passisi on voimassa ja ESTA Yhdysvaltoihin hankittuna, ilman näitä jää reissusi maahan lyhyeksi. Tämän lisäksi sitten toki kannattaa pakata mukaan myös muita, kuten jokaisen fanin asuste eli NHL pelipaita ja ehkäpä muutama faniviiri tai kaulahuivi – jälkimmäinen on hyödyllinen myös hallien kylmässä ilmassa.

Liput

Lippujen hankinnan suhteen kannattaa NHL-peliä katsomaan lähtevän olla liikkeellä todella ajoissa. Liput käyvät kaupaksi kuin häkä eikä viime hetken lippuja juuri ole saatavilla – eikä kannata todellakaan maksaa itseään kipeäksi mustan pörssin lipuista. Hyvin suunniteltu tulee tässä kohden ehdottomasti edullisemmaksi, ryhdy suunnittelemaan pelimatkaa ajoissa ja kukkarosi kiittää.