Viime vuosien Suomen Jääkiekkoliigan voittajat

Suomessa pelataan aktiivisesti SM –liigassa, ja joukkueita löytyy useita, jotka ovat pelanneet vaihtelevalla menestyksellä. Viime vuosina ovat joukkueiden kärkipaikat vaihtuneet, kun seurataan joukkueiden menestystä aina vuodesta 2009 asti.

Kaudella 2009 – 2010, joka oli SM –liigan järjestyksessä 35. otti pronssia Jyväskylän JYP. Pronssi oli silloin joukkueen toinen. Hopealle nousi Hämeenlinnalainen HPK kahmien toisen hopeamitalin joukkueelle, ja ykköspallille nousi Turun palloseura eli TPS ottaen kultamitalin.

Vuonna 2010 – 2011, joka oli 36. kausi SM –liigalle, tuli kolmanneksi eli pronssille Rauman Lukko, joka viimeksi voitti mestaruuden vuonna 1963. Toki pronssi- ja hopeatiloja on joukkueelle kerääntynyt useampikin. Hopealle nousi komeasti Espoon Blues, joka ei ole ihmeemmin päässyt juhlimaan voitoillaan ennen tätä. Kultaa otti komeasti Helsingin oma HIFK. Joukkue on kahminut valtavan määrän voittoja; kultaa, hopeaa, sekä pronssia.

Vuosi 2011 – 2012 oli liigan 37. kausi, jonka kolmannen sijan vei Helsingin Jokerit, joiden pelihistoria on ollut erittäin menestyksekäs useine voittoineen. Hopealle ylsi Lahden Pelicans, ja tämä oli joukkueen ensimmäinen mitali. Kultaa kahmaisi Jyväskyläläinen JYP jo toisen kerran.

SM liigakausi 2012 – 2013 oli järjestyksessä 38. jolloin kauden pronssimitalin veivät Jyväskyläläinen JYP, mikä oli joukkueen kolmas pronssi. Hopeaa sai Tamperelainen joukkue Tappara, jolla on upea mitali historia takanaan. Kultaa vei Porin Ässät, jolle kulta oli joukkueelle järjestyksessä kolmas.